Cégünkről

A CableWorld Kft. 1992-ben professzionális analóg kábel-tv fejállomások és rendszerek fejlesztésével és gyártásával kezdte tevékenységét. Jelenleg is több száz CableWorld analóg fejállomás működik Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában, Szlovákiában, Romániában és más országokban; a nagyobbak 100-150 ezer előfizetőt látnak el 65-70 tv-csatornával.

A digitális technikában rejlő lehetőségeket látva a CableWorld már a '90-es évek végén megkezdte a digitális televíziótechnika készülékeinek fejlesztését. Célja volt egy olyan egyedülálló megoldás létrehozása, amellyel más, hasonló területen működő cégeket is be tud vonni közös fejlesztésbe és rendszerépítésbe. E fejlesztés eredményeként készült el a CW-Net vezérlésre épített digitális gyártmánycsalád, amely a digitális televíziótechnika valamennyi feladatára ad megoldást.

A CableWorld Kft. által kidolgozott rendszer lényege az, hogy

  • a jelek alakításának folyamataihoz programozható logikai áramköröket használ,
  • az adatfolyamok Ethernet csomagokba építve, IP környezetben jutnak a számítógépbe,
  • a készülékek vezérlése IP protocol felhasználásával történik,
  • a számítógép csak a jelek kiértékelésében és a készülékek programozásában vesz részt.

A rendszer nyitott, ami azt jelenti, hogy a készülékek felépítését és programozását bárki megismerheti, a szükséges információk e honlapról szabadon letölthetők. A CableWorld Kft. készülékeihez Windows környezetben működtető szoftvereket készít, amelyek ingyenesek. A Linux vagy egyéb környezetben dolgozók e szoftverek alapján elkészíthetik saját vezérlő szoftvereiket, illetve új, továbbfejlesztett alkalmazásokat dolgozhatnak ki. A CableWorld megoldásaiban ötvözi a digitális televíziótechnikát és az IP technológiát, így a készülékek távvezérlése, interneten keresztül történő vezérlése és számítógépes felügyelete könnyen illeszthető más gyártók rendszerébe is, és a termékek számos olyan többletszolgáltatást (pl. beépített TS analizátort, ASI-IP konverziót stb.) nyújtanak, amelyek merőben újak a piacon.

A CableWorld magyarországi ügyfelein, az UPC, T-COM, FiberNet, Antenna Hungária, Philips, ORTT és másokon túl több mint 20 európai és Európán kívüli országba szállít digitális televíziós eszközöket, rendszereket. Normál gyártmányválasztékán túl rugalmasan alkalmazkodik a vevői igényekhez, és kész arra, hogy különleges változatokat, speciális készülékeket fejlesszen és gyártson. A készülékszállítás ODM és OEM alapon is lehetséges, az univerzálisan használható részegységek külön is megvásárolhatók. A legújabb fejlesztések, például a Gigabites részegységek kialakítása már kifejezetten az együttműködő partnerek szempontjainak figyelembevételével történik.

Ügyfeleink minél jobb kiszolgálása érdekében székhelyünkön szaküzletet működtetünk, ahol a felhasználók kézbe vehetik az egyes készülékeket, ismerkedhetnek velük, műszaki felvilágosítást kaphatnak, vásárolhatnak, illetve elvihetik korábban megrendelt összeállításaikat. Rendszer-összeállításokkal kapcsolatos tanácsadásra és ajánlatkészítésre mérnök-üzletkötőink állnak ügyfeleink rendelkezésére. Készülékeink alkalmazásához, a rendszerek építéséhez magas színvonalú szakmai támogatást nyújtunk: információs bázisunk, honlapunk, amelyről szoftvereink, gyártmányaink adatlapja és kezelési útmutatója valamint számos szakcikk letölthető.

Ügyfeleink tájékoztatására évente háromszor megjelentetjük és több mint 300 címre postázzuk ingyenes technikai magazinunkat, a CableWorld Híreket, amely a tv-technika aktuális műszaki kérdéseivel foglalkozik cikkek, tanulmányok formájában, és ismerteti legújabb gyártmányainkat. A legújabb CableWorld Hírek és minden korábbi száma megtalálható honlapunkon is. A digitális tv-rendszerekről, a digitális eszközök kezeléséről és üzemeltetéséről gyakorlati foglalkozással egybekötött tanfolyamokat tartunk, amelyek iránt jelentős az érdeklődés, s amelyek hozzájárulnak a digitális technika terjesztéséhez.

A CableWorld Kft. 1997 óta ISO 9001 minőségirányítási rendszerben dolgozik és jelmondata szerint arra törekszik, hogy valamennyi ügyfelének megbízható partnere legyen.